Στον δρόμο από τα Λουτρά Αιδηψού προς την Λίμνη συναντάμε το χωριό Ήλια. Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούν να αναδείξουν τις φυσικές ομορφιές τις περιοχής. Έτσι με την βοήθεια Βέλγων προσκόπων το καλοκαίρι του 2015 καθάρισαν και έφτιαξαν μονοπάτια που οδηγούν στους καταρράκτες του φαράγγι Δαφνοκούκι.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε τους καταρράκτες, το φαράγγι είναι εύκολο στην πρόσβαση, και βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από τα Ήλια με κατεύθυνση προς την Λίμνη.

Επάνω στην άκρη του κεντρικού δρόμου θα δείτε μια μεγάλη ταμπέλα με φωτογραφίες από τους καταρράκτες. Από εκεί αρχίζει ο χωματόδρομος και στην συνέχεια ακολουθώντας τις πινακίδες και τα μονοπάτια φτάνετε στους καταρράκτες. Μέρος γοητευτικό και πολύ ενδιαφέρον στην ξενάγηση του. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα φτάσετε στο πιο ψηλό σημείο, όπου θα συναντήσετε τον μεγάλο καταρράκτη ύψους 35 μέτρων.

Απλή και σύντομη διαδρομή ιδανική για μονοήμερη απόδραση, που μπορεί κάλλιστα να συνοδευτεί με φαγητό και περίπατο στην Λίμνη δίπλα στη θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του χωριού (Ήλια) κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουν τις φυσικές ομορφιές τις περιοχής.

Photos & Video