ΗΑιδηψός είναι η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, που αναπτύχθηκε χάρη στις θερμές ιαματικές πηγές της, κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα, η λουτρόπολη της Εύβοιας παίζει πάντα τον ίδιο ρόλο: ξεκουράζει, διασκεδάζει και θεραπεύει…

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Εύβοιας βρίσκονται τα Λουτρά Αιδηψού, μόλις δυόμισι ώρες μακριά από την Αθήνα και τρεισήμισι από τη Θεσσαλονίκη, υπολογίζοντας και τη διαδρομή με τα αντίστοιχα φέρι-μποτ. Μπορεί κάποιος επίσης να πάει οδικώς μέσω Χαλκίδας -μια υπέροχη διαδρομή μέσα από κατάφυτα βουνά και καταπράσινες κοιλάδες.

Ilia Mare Hotel - Β.ΕύβοιαΤο δώρο του Θεού στην περιοχή είναι τα θερμά και ιαματικά νερά που αναβλύζουν από τα έγκατα της γης. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το ιαματικό νερό της Αιδηψού χρησιμοποιούσε ο μυθικός ήρωας Ηρακλής για να αντλεί δύναμη. Από τα βάθη του χρόνου λοιπόν, τα ιαματικά νερά και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες απολάμβαναν σημαντικές προσωπικότητες, σήμερα όμως χιλιάδες άνθρωποι, διάσημοι και μη, κατακλύζουν τη λουτρόπολη για να νιώσουν τις ευεργετικές δράσεις των νερών, αλλά και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Στην Αιδηψό λειτουργούν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες για κάθε βαλάντιο, όπου παρέχονται προγράμματα spa, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το ιαματικό νερό της περιοχής. Καθαρές ακρογιαλιές, γραφικά ταβερνάκια και εστιατόρια, παραδοσιακά καφενεία και καφετέριες αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Η Αιδηψός ζει κάθε εποχή σε έντονους ρυθμούς. Είναι γεμάτη ζωντάνια και ερωτισμό. Η ομορφιά του τοπίου και τα νεοκλασικά, καλοδιατηρημένα αρχοντικά της πόλης δημιουργούν ξεχωριστά συναισθήματα στους επισκέπτες.

Στο πάρκο του ΕΟΤ, δεκαετίες τώρα, λειτουργεί και εξελίσσεται ο θεσμός της Μικρής Βουλής. Είναι ένα σύγχρονο βήμα αγόρευσης και διακίνησης ιδεών για πολύπλευρα θέματα. Στον χώρο πραγματοποιούνται επίσης και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο άκρο της λουτρόπολης βρίσκεται μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή, τα Πλατάνια με τον ομώνυμο οικισμό. Σαράντα πυκνοφυτεμένα πλατάνια δημιουργούν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που προσφέρει φυσική ηρεμία.

Ιαματικές πηγές

Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 60 πηγές με σημαντική παροχή νερού θερμοκρασίας από 34 έως 71,2 βαθμούς Κελσίου.

Τα θειούχα λουτρά της Αιδηψού θεωρούνται από τα πιο θερμά στην Ευρώπη. Η προέλευση του θερμού αυτού νερού οφείλεται στο μεγάλο ρήγμα του βόρειου Ευβοϊκού. Η αξιοποίηση των λουτρών άρχισε το 1887.

Ilia Mare Hotel - Β.ΕύβοιαΧαρακτηρισμός: Οι πηγές χαρακτηρίζονται ως Υπέρθερμες Cl-Na-Ca-K-Br-B ιαματικές αλιπηγές. Κατά τόπους είναι ισχυρώς ανθρακούχες.

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Χρόνιοι ρευματισμοί, παραμορφωτική αρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα, νευρίτιδες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, μετατραυματικές
αγκυλώσεις και δυσμορφίες, γυναικολογικές παθήσεις.

Η δημοτική πλαζ καλύπτει τις ανάγκες όλων όσοι θέλουν να συνδυάσουν τη λουτροθεραπεία με θαλάσσιο μπάνιο. Στις βραχοακτές της χύνονται από ψηλά τα θειούχα νερά, αλλά αναβλύζουν και μέσα από τον βυθό της θάλασσας.
Υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ

Στο κέντρο της λουτρόπολης λειτουργεί ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, που παρέχει όλες τις δυνατότητες για λουτροθεραπεία με τις σύγχρονες τεχνικές. Διαθέτει 84 ατομικούς λουτήρες με σύστημα υδρομασάζ, εσωτερική πισίνα κινησιοθεραπείας, ειδικούς λουτήρες και φυσικοθεραπευτήριο. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει πισίνα με δυνατότητα λούσεων από ιαματικό και θαλασσινό νερό.

Εκτός όμως από το συγκρότημα του ΕΟΤ, υπάρχουν και τα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια για όσους το προτιμούν.

Οι ιδιότητες των θερμών λουτρών και των σπα

Η Αιδηψός είναι ένα από τα πιο παλιά και γνωστά θέρετρα στον κόσμο όταν πρόκειται για ιαματικά λουτρά και θεραπεία. Υπάρχουν περισσότερες από ογδόντα μεμονωμένες πηγές με νερά που κυμαίνονται από 40 έως 80 βαθμούς.

Κατά τα τελευταία χρόνια, στις υπηρεσίες Spa έχουν γίνει ιδιαίτερες σημαντικές αλλαγές και προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες χαλάρωση, μασάζ και ευεξίας. Το νερό από τις πηγές της Αιδηψού είναι πολύ μεγάλης θερμοκρασίας και είναι από τις πλουσιότερες πηγές σε συστατικά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς και είναι στην κορυφή της λίστας στις καλύτερες ιαματικές πηγές στον κόσμο.

Είναι πολύ πλούσιες σε στοιχεία, και έχουν πολλά άλατα και μέταλλα. Επιπλέον, οι πηγές παράγουν μεγάλες ποσότητες λάσπης που χρησιμοποιείται για μάσκες προσώπου και άλλα μέρη του σώματος. Το νερό από τις πηγές, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σπάει τα βράχια κατά την άνοδό του και εμπλουτίζεται με στοιχεία από την γη. Όταν οι λουόμενοι κάνουν μπάνιο στο ιαματικό νερό, οι πόροι του δέρματός τους λαμβάνουν όλα αυτά τα ζωτικής σημασίας στοιχεία, τα οποία ενδείκνυνται για αρκετές παθήσεις όπως: αρθρίτιδα, μετατραυματική αρθρίτιδας, αποκατάσταση μετά από ατυχήματα και σε γυναικολογικά προβλήματα. Φυσικά είναι και ένα είδος πρόληψης και ξεκούρασης από την γεμάτη άγχος καθημερινή ζωή, που δυστυχώς σήμερα ζούμε.

Δραστηριότητες φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Ilia Mare Hotel παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Photos & Video