Για όλους όσους δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην Βόρεια Εύβοια, η πιο συχνή αντίδραση όσον έρχονται για πρώτη φορά στην περιοχή, είναι η έκπληξη που προκαλεί το πράσινο του νησιού.

Οδηγώντας με το αυτοκίνητο θα βρει κανείς τις περισσότερες πινακίδες στο δρόμο να δείχνουν στον επισκέπτη την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει για τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο. Η διαδρομή αν και δύσκολη, είναι μαγευτική και αποζημιώνει τον ταξιδιώτη. Όσο βορειότερα κινείται κανείς, τόσο ωραιότερο γίνεται το τοπίο. Η πυκνή βλάστηση προσφέρει εικόνες μεγάλης ομορφιάς. Παντού πράσινο, ψηλά πεύκα και τρεχούμενα νερά.

Σιγά σιγά το τοπίο αλλάζει. Το βουνό δίνει τη θέση του στη θάλασσα. Από το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Λίμνη και μετά, η διαδρομή πηγαίνει παράλληλα με τα νερά του Ευβοϊκού κόλπου.

Πλησιάζοντας το ψαροχώρι των Ηλίων θα βρει κανείς τους κατοίκους να ασχολούνται με γεωργικές και αλιευτικές δραστηριότητες του χειμερινούς μήνες καθώς και να ανεβαίνουν περιστασιακά στο Τελέθριο όρος για να απολαύσουν τους καρπούς του. Μιλάμε φυσικά για όσους ασχολούνται με κυνήγι πανίδας ή με την χλωρίδα του βουνού για να εμπλουτίσουν την κουζίνα τους.

Το Τελέθριο όρος έχει ύψος περί τα 970 μέτρα. Τα δάση του Τελέθριου, ανήκουν στην κατηγορία ”Μικτά Μεσογειακά Δάση”, εκεί κυριαρχεί η πλατύφυλλος βελανιδιά. Το δάσος στα χαμηλότερα σημεία περιλαμβάνει πεύκα, κουμαριές, αδραχλιές κ.ά., ενώ σε μεγαλύτερο υψόμετρο υπάρχει παρουσία άλλων δασοπονικών ειδών, όπως χνοώδους δρυός και ποδισκοφόρου δρυός. Με βάση τη χαρτογράφηση των ελληνικών οικοτόπων, στο Τελέθριο υπάρχουν θαμνολίβαδα σκληρόφυλλων θαμνώνων.

Το όρος αποτελεί έναν όμορφο προορισμό για αποδημητικά θηράματα όπως είναι, πρώτων και κυριότερων, οι μπεκάτσες, τα ορτύκια και οι τσίχλες καθώς και διαθέτει τους λαγούς του, τις πέρδικες και τους φασιανούς. Αξίζει να σημειωθεί πως η διατήρηση και ο εμπλουτισμός των θηραμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες του κυνηγετικού συλλόγου της Ιστιαίας καθώς και χάρη στην ίδρυση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής στην περιοχή.

Το βουνό που περιβάλλει τα Ήλια καθώς και οι γύρω περιοχές, θεωρούνται ένας έξοχος προορισμός για κυνήγι και για πεζοπορία. Από τους 18000 μόνιμους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, περίπου χίλιοι ασχολούνται με το κυνήγι. Το σύνολο του πληθυσμού της περιοχής με πρώτους από όλους τους κυνηγούς του, φροντίζει για την ανάπτυξη της φύσης, την αποκατάσταση των ζημιών που δημιουργούνται από επιτήδειους και ασυνείδητους, καθώς και παρέχουν οδηγίες, βοήθεια και εξυπηρέτηση σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν την περιοχή.

Στο ξενοδοχείο μας, μπορεί ο κυνηγός να μάθει για τα σωστά κυνηγετικά σημεία της περιοχής, να του προσφέρουμε οδηγό για το βουνό καθώς επίσης και να μεριμνήσουμε για την συμμετοχή του σε κυνηγετική ομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Ilia Mare Hotel παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα Ελληνικά η Αγγλικά

Δραστηριότητες φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Ilia Mare Hotel παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Photos