Αν είστε λάτρης της πεζοπορίας και του βουνού, αν αγαπάτε το κυνήγι, αν οι βόλτες στο βουνό είναι το χόμπυ σας, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.

Η Εύβοια, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη. Για πολλούς Έλληνες η Εύβοια δεν θεωρείται νησί λόγω της μεγάλης εγγύτητας που έχει με το σώμα της Στερεάς Ελλάδας, και την γέφυρα που την ενώνει με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μεγάλο ρόλο σε αυτήν την εντύπωση παίζει και η χλωρίδα του τόπου, η οποία παρουσιάζει μεγάλο πλούτο πράσινου σε αντίθεση με τα στερεοτυπικά νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Το νησί έχει δύο φυσικά πρόσωπα, το νότιο όπου κυριαρχούν κυρίως οι πεδιάδες και το βόρειο που είναι το πιο ορεινό. Η χλωρίδα της βόρειας Εύβοιας κατατάσσεται στην κατηγορία «Μικτά Μεσογειακά Δάση» με την παρουσία πεύκων, κουμαριών, αδραχλιών, κ.α. στα χαμηλά ορεινά και δρύες στα πιο ψηλά υψόμετρα.

Η βόρεια Εύβοια είναι γνωστή στους τουρίστες για την λουτρόπολη της Αιδηψού, τα Λουτρά Αιδηψού. Εκεί αναβλύζουν θερμομεταλλικές πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες για το ανθρώπινο σώμα. Γνωστή η περιοχή από την αρχαιότητα για αυτές τις πηγές, ήταν ένας δημοφιλής προορισμός από τον αρχαίο κόσμο. Μέχρι τις μέρες μας, λόγω μη επαρκών αρχαιολογικών στοιχείων δεν είναι απίθανο να βρεθούν από κάποιους αρχαία ερείπια. Σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη ήταν το Μαντείο του Σελινουντίου Απόλλωνος στην περιοχή Άγιος Ταξιάρχης κοντά στο χωριό Ήλια. Αυτό προσδίδει ένα γοητευτικό μυστήριο στον τόπο.

Ilia Mare Hotel - Β.ΕύβοιαΤο Τελέθριο, το βουνό που περιβάλλει το χωριό των Ηλίων αποτελεί τον παράδεισο των κυνηγών, των ορειβατών και των πεζοπόρων. Πρόκειται για το κυριότερο όρος που δεσπόζει στην βόρεια Εύβοια και είναι αυτό που φαίνεται από την πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι σκεπασμένο από τη μία άκρη ως την άλλη με ένα πυκνό δάσος από βελανιδιές και πεύκα. Χάρη σε διάφορες προσπάθειες ιδιωτών για την χαρτογράφηση μονοπατιών, δίνεται η ευκαιρία σε όποιον θέλει και αγαπάει την φύση και την πεζοπορία να ακολουθήσει δεκάδες μονοπάτια και δασικούς δρόμους, να μπει σε γραφικά χωριά καθώς και να απολαύσει μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιών, φαραγγιών και μικρών καταρρακτών. Ό,τι και αν αποφασίσετε, το Τελέθριο θα σας μείνει αξέχαστο και θα σας καλεί για να το επισκέπτεστε ξανά και ξανά.

Στην ίδια περιοχή υπάρχουν η Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, που απέχει 11 χιλιόμετρα από τα Λουτρά Αιδηψού, και σε χαμηλότερο υψόμετρο η μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Μια καταπληκτική διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Ήλια και καταλήγει στο χωριό Καστανιώτισα. Ρυάκια, ρεματιές, δάση από μοναδικά δέντρα θα ξεπροβάλλουν στο δρόμο σας και θα σας μαγέψουν με την απαράμιλλη ομορφιά τους. Αποκορύφωμα η λίμνη Σβάλα, όπου το τοπίο αποκτά διαστάσεις παραμυθιού. Η άγρια ομορφιά του Φαραγγιού του Αράπη, μια περιοχή κοντά στην Αγία Άννα, μπορεί να σας αιχμαλωτίσει για πάντα. Άλλωστε οι θρύλοι που την στοιχειώνουν είναι πολλοί.

Πολλά σημεία του όρους έχουν ιδιαίτερες ονομασίες από τους κυνηγούς και τους κτηνοτρόφους. Οι ονομασίες έχουν δοθεί λόγω κάποιων γεγονότων στην πρόσφατη ή όχι τόσο πρόσφατη ιστορία. Εάν στις βόλτες σας πάνω στα βουνά πέσετε πάνω σε κάποιον ντόπιο και ρωτήσετε για οδηγίες μην διστάσετε να ρωτήσετε και την ιστορία των ονομασιών, κάθε κορυφή λόφου και κάθε ένα φαράγγι έχει να σας διηγηθεί από μια ιστορία είτε από το στόμα των ντόπιων είτε από μόνο του.

Ένας πεζοπόρος μπορεί να απομακρυνθεί από τον πολιτισμό μπαίνοντας μέσα στα μαγευτικά δάση του Τελέθριου όρους και να χαλαρώσει με τις μυρωδιές και τους ήχους της φύσης, ενώ ταυτόχρονα να τον περιβάλει το μυστήριο του τόπου. Η πεζοπορία στην βόρεια Εύβοια, και πιο συγκεκριμένα στο Τελέθριο όρος δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο έχοντας να προσφέρει πληθώρα όμορφων τοπίων και υπέροχης θέας.

Στο ξενοδοχείο μας μπορούμε να σας προσφέρουμε χάρτες διαδρομών καθώς και εφαρμογή για το κινητό, ώστε να ανακαλύψετε πιο εύκολα τα μονοπάτια των βουνών και να απολαύσετε την μαγεία και την ηρεμία του Τελέθριου όρους. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ρεσεψιόν και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Πεζοπορικά και ορειβατικά Μονοπάτια στη Βόρεια Εύβοια

-Άγιος-Προκόπι (ώρες πορείας:6, εύκολο)
-Μνημείο-Πυξαριάς(ώρες πορείας:6.5, λιγότερο εύκολο)
-Βλαχιά-Πυξαριάς(ώρες πορείας:6, λιγότερο εύκολο)
-Πήλι-Πυξαριάς (ώρες πορείας:2, εύκολο)
-Τρούπι-Στρουγκίτσα (ώρες πορείας:3.5, λιγότερο εύκολο)
-Όρος Κανδήλι (Μάκιστος) (ώρες πορείας:7.5, λιγότερο εύκολο)
-Φαράγγι Νηλέα (Αράπης) (ώρες πορείας:2, εύκολο)
-Καταρράκτες Δρυμώνα-Ξηρόν Όρος (ώρες πορείας:3.5, εύκολο)
-Ξηρόν Όρος (ώρες πορείας:3, εύκολο)
-Καστανιώτισσα-Σήμια (ώρες πορείας:4, εύκολο)
-Λιχάδα – κορυφή όρους Λίχα (ώρες πορείας:2, εύκολο)
-Κουρκουλοί- κορυφή Ξηρού όρους ( ώρες 3.00, β. δυσκολίας Source:Goevia.com

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Ilia Mare Hotel παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα Ελληνικά η Αγγλικά

Δραστηριότητες φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Ilia Mare Hotel παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Photos & Video