Ηποδηλατική εμπειρία είναι αναμφίβολα μια μεγάλη απόλαυση. Η αίσθηση ξεγνοιασιάς και ελευθερίας που προσφέρει το ποδήλατο έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη ταξιδιωτική κουλτούρα.

Ilia Mare Hotel - Β.ΕύβοιαΟι διαδρομές που μπορεί να χαρεί κάποιος με το ποδήλατο στην Ελλάδα είναι από τις ωραιότερες στον κόσμο· κάποιες είναι πολύ απαιτητικές, λόγω του ορεινού εδάφους, άλλες είναι λιγότερο κοπιαστικές, ωστόσο πανέμορφες. Οι ποδηλάτες, είτε με αγωνιστική διάθεση είτε με διάθεση εξερεύνησης, θα χαρούν στην Ελλάδα το αγαπημένο τους άθλημα και θα ανακαλύψουν μοναδικά τοπία.

Οι ορεινοί όγκοι της Εύβοιας με τους πολλούς χωματόδρομους, τα πυκνά δάση, το άγριο και τραχύ τοπίο, τις καταπράσινες ρεματιές, τα ρυάκια, τους καταρράκτες, τα καλντερίμια και τα ξεχασμένα χωριουδάκια είναι ιδανικοί για ποδηλατικές διαδρομές με mountain bike τόσο για έμπειρους όσο και αρχάριους ποδηλάτες.

Σύντομες ή ολοήμερες, εύκολες ή δύσκολες διαδρομές γεμάτες όμως με χρώματα και πολλές εκπλήξεις μπορείτε να βρείτε πολλές στο νομό μας. Οι ποδηλατικές διαδρομές βουνού περιλαμβάνουν διαδρομές εκτός δρόμου – ΟffRoad διαδρομές σε επαρχιακούς δρόμους, στενά μονοπάτια, ανηφορικά και κατηφορικά μέρη, μέσα σε δάση, βουνά, κοιλάδες, ρεματιές, γραφικούς οικισμούς, παραθαλάσσιες περιοχές, χωράφια κλπ. και στις κατηγορίες (Cross country- αντοχής), Κατάβαση (Downhill), Μαραθώνιο και Τετραπλό 4Χ4.

Οργανωμένους ποδηλατικούς αγώνες και διοργανώσεις, διασυλλογικούς αγώνες, καταβάσεις, εκδρομές κλπ τόσο της ποδηλασίας δρόμου όσο και του ποδήλατου βουνού οργανώνουν οι πολυάριθμες ομάδες φίλων του ποδηλάτου στο νομό μας: Φίλοι του ποδηλάτου έχουν ανοίξει ποδηλατικές διαδρομές σε πολλά μέρη του νομού μας.

Δραστηριότητες φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Ilia Mare Hotel παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Photos & Video