Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, έσβησαν, αφήνοντας πίσω τους ανυπολόγιστες ζημιές στην τοπική οικονομία & σχεδόν μισό εκατομμύρια στρέμματα «νεκρής φύσης». Οι κάτοικοι των περιοχών απ΄ όπου πέρασε η μανία της φωτιάς, μετρούν τις πληγές τους, σε μία επόμενη ημέρα που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Από τις πρώτες μέρες, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων μερίμνησαν, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε περιοχή να συγκεντρωθούν καθημερινά και ο ανάλογος αριθμός δωματίων.

Τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων που διατέθηκαν, βρίσκονται, όπως ήταν εύλογο, στην Αττική όπου οι ανάγκες ήταν μεγαλύτερες και ακολούθησαν η Εύβοια και η Πελοπόννησος, έστω κι αν σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές οι πολίτες δεν ήταν έτοιμοι να απομακρυνθούν πολύ από τον τόπο κατοικίας τους. Το Ξενοδοχείο μας παρέμεινε ανοικτό φιλοξενώντας τους κατοίκους και πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας.

Τη δική τους διαδικτυακή καμπάνια ξεκίνησαν οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις φωτιές για την προσέλκυση τουριστών και τη στήριξη του τόπου τους. Το σύνθημα είναι ένα: “Στηρίζουμε τον τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια¨.

Μέσα από το hashtag “#Support_Tourism_VoriaEvia” καλούν τον κόσμο να επισκεφθεί τον τόπο με την αγωνία για την επόμενη μέρα να είναι παραπάνω από έκδηλη.

Μεταφέρουμε το μήνυμα της καμπάνιας:

“Μέσα από τις σελίδες μας μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε ανάμεσα από ξενοδοχεία, studios και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το μαγευτικό Πευκί, την Αιδηψό με τα ιαματικά νερά και τα Spa, τον Αγιόκαμπο, το Νέος Πύργος, τα Βασιλικά, τα Γιάλτρα ,τα πανέμορφα Ήλια, τις Ροβιές και την γραφική μας Λίμνη”, αναφέρουν.

“Επισκεφτείτε τα μοναστήρια στη Βόρεια Εύβοια, δείτε τα αξιοθέατα και τις διαδρομές, ανακαλύψτε αναμεσα από 40+ παραλίες τις καλύτερες και απολαύστε μέσα από έναν πλούσιο κατάλογο ξενοδοχείων , ενοικιαζομένων δωματίων και studios μπορείτε να βρείτε καταλύματα σε προσφορά και σε ιδιαίτερα καλές τιμές μέσα από πακέτα διακοπών. Η Εύβοια ήταν και θα είναι πάντα ένας ελκυστικός και προσιτός προορισμός διακοπών ιδανικός για τους νέους αλλά και για οικογένειες…στις πεντακάθαρες θάλασσες”.

Η Εύβοια ήταν και θα είναι πάντα ένας ελκυστικός και προσιτός προορισμός διακοπών. Ιδανικός για νέους αλλά και για οικογένειες στις πεντακάθαρες θάλασσες Με τρομερές εναλλαγές τοπίων και παραλίες που σπάνια θα βρεις ακόμα και στις Κυκλάδες, η Εύβοια μπορεί να γίνει το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς και το Φθινόπωρο αλλά και όλο το χρόνο.

Photos