Γαλοπούλα Ψητή με Πορτοκάλι και Μπέικον

Αυτή η συνταγή για γαλοπούλα ψητή με πορτοκάλι και μπέικον είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε κάθε γιορτή. Ο συνδυασμός της γαλοπούλας με την φρεσκάδα του πορτοκαλιού και τη γεύση του μπέικον δημιουργεί ένα νόστιμο πιάτο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να την ετοιμάσετε.

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα (3-4 κιλά)
  • 4 πορτοκάλια (χυμός και φλούδες)
  • 200 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. βούτυρο (ξεπαγωμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο (φρεσκοκομμένο ή αποξηραμένο)
  • 1 κ.γ. θυμάρι (φρεσκοκομμένο ή αποξηραμένο)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 φλιτζάνι κοτόσουπα (ή νερό)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία της γαλοπούλας:

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Πλύνετε τη γαλοπούλα με κρύο νερό και στεγνώστε την με χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε τυχόν συκωτάκια από την κοιλιά της.

  2. Προετοιμασία μαρινάδας:

    Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα (αν θέλετε). Προσθέστε τον χυμό από 2 πορτοκάλια και ανακατέψτε καλά.

  3. Μαρινάρισμα της γαλοπούλας:

    Ανασηκώστε την πέτσα της γαλοπούλας και απλώστε το μείγμα του βουτύρου κάτω από την πέτσα και μέσα στην κοιλιά της. Έτσι θα γίνει πιο νόστιμη και ζουμερή.

  4. Γέμισμα:

    Κόψτε το υπόλοιπο πορτοκάλι σε φέτες και τοποθετήστε τις στην κοιλιά της γαλοπούλας. Μπορείτε να προσθέσετε και μερικές φέτες μπέικον για επιπλέον γεύση.

  5. Στερέωση του μπέικον:

    Τυλίξτε τη γαλοπούλα με φέτες μπέικον και χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες ή σπάγκο μαγειρικής αν χρειαστεί για να τις κρατήσετε.

  6. Ψήσιμο:

    Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και προσθέστε την κοτόσουπα ή το νερό στο ταψί. Ψήστε τη γαλοπούλα στον προθερμασμένο φούρνο για 3-4 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 74°C.

  7. Βάψιμο:

    Κάθε 30-40 λεπτά, περιχύστε τη γαλοπούλα με τους χυμούς από το ταψί για να παραμείνει ζουμερή.

  8. Αναμονή:

    Αφού ψηθεί η γαλοπούλα, βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά πριν την κόψετε. Αυτό θα βοηθήσει τους χυμούς να ανακατευτούν.

  9. Σερβίρισμα:

    Σερβίρετε τη γαλοπούλα σε ένα πιάτο, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και φέτες πορτοκαλιού. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με λαχανικά ή πατάτες φούρνου.

Καλή σας όρεξη! Απολαύστε αυτή τη νόστιμη γαλοπούλα με πορτοκάλι και μπέικον με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Η συνταγή και οι εικόνες δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του GretAi
Πηγή: HadNews.com/gr

🙂 Ilia Mare Club

Ελάτε στην παρέα μας και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις έως 30% για τα μέλη μας!