Η γαλοπούλα γεμιστή είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που προσφέρει γεύσεις και αρώματα της μεξικανικής κουζίνας. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για να ετοιμάσετε μια νόστιμη και εντυπωσιακή γαλοπούλα γεμιστή!

Υλικά:

Για τη γαλοπούλα:

  • 1 γαλοπούλα (4-5 κιλά)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια ρύζι (λευκό ή καστανό)
  • 4 φλιτζάνια κοτόσουπα ή ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 2 πιπεριές (πράσινες ή κόκκινες, κομμένες σε κύβους)
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια (έτοιμα ή κονσέρβα)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά, εάν σας αρέσει η καυτερή γεύση)

Οδηγίες:

Βήμα 1: Προετοιμασία της γαλοπούλας

  1. Πλύντε καλά τη γαλοπούλα και στεγνώστε την με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και τη ρίγανη.
  3. Αλείψτε την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά της γαλοπούλας με το μείγμα μπαχαρικών.

Βήμα 2: Προετοιμασία της γέμισης

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε τις πιπεριές, το καλαμπόκι και τις μαύρες φασόλια. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόσουπα ή το ζωμό λαχανικών.
  4. Αφήστε το μείγμα να βράσει, μετά καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και το τσίλι (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3: Γέμισμα της γαλοπούλας

  1. Γεμίστε την κοιλότητα της γαλοπούλας με τη γέμιση. Κλείστε την κοιλότητα με οδοντογλυφίδες ή δέστε την με σπάγκο μαγειρικής.

Βήμα 4: Ψήσιμο

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F).
  2. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήστε για 3-4 ώρες (ή προσαρμόστε ανάλογα με το μέγεθος της γαλοπούλας), αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο 30 λεπτά πριν το τέλος για να ροδίσει.

Βήμα 5: Σερβίρισμα

  1. Αφήστε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
  2. Σερβίρετε με την υπόλοιπη χυλό γεμιστό και πιθανόν με παραδοσιακές μεξικανικές σαλάτες ή ντόπιες tortillas.

Αυτή η γαλοπούλα γεμιστή όπως στο Μεξικό θα κλέψει τις εντυπώσεις σας στο τραπέζι! Καλή σας όρεξη!

Το άρθρο συντάχθηκε με τη βοήθεια του GretAi 
Πηγή: HadNews.com/gr

🙂 Ilia Mare Club

Ελάτε στην παρέα μας και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις έως 30% για τα μέλη μας!