Η κάθε εποχή είναι ιδιαίτερη. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους και της γεωγραφικής θέσης των Ηλίων, παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του Ilia mare hotel να χαρούν τη φύση με κάθε είδους δραστηριότητες.

1) Η θάλασσα που απλώνεται μπροστά στο ξενοδοχείο, παρέχει τη δυνατότητα για ψάρεμα, βαρκάδες, ψαροντούφεκο, καταδύσεις, όλο το χρόνο αλλά και κολύμπι στα ήσυχα και ζεστά νερά του Β. Ευβοϊκού κόλπου για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από αυτό των καλοκαιρινών διακοπών.

2) Το Τελέθριο, το βουνό που προστατεύει το χωριό από τους ανέμους του Αιγαίου, προσφέρεται για εκδρομές, περιπάτους, κυνήγι, 4X4 διαδρομές, κ.ά.

3) Η πόλη της Αιδηψού, που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το χωριό, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την απόλαυση των SPA στα σύγχρονα και πολυτελή υδροθεραπευτήρια που διαθέτει.

Και όπως διαπιστώνει κάθε επισκέπτης που έρχεται στον χωριό μας και στην Β. Εύβοια, μια περιοχή η οποία συνδυάζει βουνό και θάλασσα με ήπιες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο, μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες κάθε είδους εναλλακτικού Τουρισμού.