Μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθεί κανείς είναι και η Βόρεια Εύβοια. Είναι γνωστή για τις μεγάλες και πανέμορφες παραλίες της που απλώνονται προς το Αιγαίο, αλλά και τα καταπράσινα παράλια του Ευβοϊκού, τα επιβλητικά καταπράσινα βουνά με τα γραφικά τοπία και τα παραδοσιακά χωριά της.

Στην όμορφη αυτή γωνιά, βρίσκει κανείς πολλές κωμοπόλεις, μικρά και μεγάλα χωριά. Μια αρκετά γνωστή κωμόπολη είναι τα Λουτρά Αιδηψού, φημισμένη για τα ιαματικά ζεστά νερά της.

Σε μικρή απόσταση από τα Λ. Αιδηψού, μόλις 8 χλμ., βρίσκεται το μικρό γραφικό χωριό Ήλια. Στο χωριό θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια και εστιατόρια που προσφέρουν φρέσκο ψάρι και ποικιλία φαγητών με τοπικές γεύσεις και συνταγές. Θα προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα, όπως, τραχανά, βασιλικό πολτό, ελιές, χυλοπίτες, μέλι, ακόμα και αγνό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας κ.ά.

Η πρώτη αίσθηση που έχει ο επισκέπτης φτάνοντας στα Ήλια είναι της ηρεμίας και της ξεκούρασης. Όλο αυτό ενισχύεται και από την τοποθεσία, που μοιάζει σαν ένα πέταλο προστατευμένο από τα βουνά που υψώνονται πίσω του και δημιουργεί ένα ήπιο και γλυκό κλίμα, καθιστώντας τα Ήλια, έναν προορισμό για όλο το χρόνο.

Αν κάποιος επιλέξει τα Ήλια σαν τόπο διακοπών, έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει όλη τη Β. Εύβοια αφού βρίσκεται στο μέσο της περιοχής και να επιλέξει το “Ilia mare hotel” σαν το κέντρο των εξορμήσεών του.

Αυτό όμως που σίγουρα θα βρει ο επισκέπτης στα Ήλια, είναι η απόλυτη χαλάρωση και η ξεκούραση μακριά από τους ρυθμούς της πόλης και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.