Οι επισκέπτες του χωριού μας και πελάτες του Ilia mare hotel έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με διάφορα sports. Έτσι, όσοι ασχολούνται με το ψάρεμα, υποβρύχιο ή μη, οι χειμερινοί και μη κολυμβητές και οι δύτες, μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα.

Οι κυνηγοί, οι ορειβάτες, οι οδοιπόροι και οι περιηγητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές του ορεινού όγκου του Τελεθρίου ακολουθώντας μια καταπληκτική διαδρομή που ξεκινάει από το χωριό Ήλια και καταλήγει στο χωριό Καστανιώτισα, διασχίζοντας το Όρος Τελέθριο.

Στη διαδρομή, οι πεζοπόροι θα συναντήσουν πηγές, ρυάκια, ρεματιές, δάση από βελανιδιές, πλατάνια και κερασιές και την ορεινή λίμνη Μεγάλη Σβάλα. Αξίζει μία επίσκεψη στο Φαράγγι του Αράπη, μια περιοχή κοντά στην Αγία Άννα, χαρακτηριστική για την άγρια ομορφιά της και τους πολλούς θρύλους της.

Στη Βόρεια Εύβοια υπάρχουν τρία μεγάλα βουνά: Το Τελέθριο, το Ξηρό Όρος και το Όρος Κανδήλι. Οι λάτρεις του motocross, της τετρακίνησης 4Χ4 και γενικότερα της μηχανοκίνησης, μπορούν να επιλέξουν εκατοντάδες μικρές και μεγάλες διαδρομές με διαφορετικούς συντελεστές δυσκολίας.