Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τι καλύτερο από το να φτιάξετε νόστιμα σοκολατένια μπισκότα για να μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας; Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και απολαυστική, ιδανική για τις γιορτινές ημέρες!
Υλικά
Για περίπου 24 μπισκότα θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. λευκή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γρ. κομματάκια σοκολάτας (μαύρης ή γάλακτος)
- Βανίλια (προαιρετικά) για τη διακόσμηση
Οδηγίες
Βήμα 1: Προετοιμασία Υλικών
Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα υλικά σας έτοιμα και σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2: Χτύπημα Στερεών Υλικών
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή και λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Αυτό θα πάρει περίπου 3-4 λεπτά.
Βήμα 3: Προσθέστε Αυγά και Βανίλια
Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Έπειτα, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Βήμα 4: Στερεά Συστατικά
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στερεά συστατικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5: Προσθήκη Σοκολάτας
Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
Βήμα 6: Ψυχή της Ζύμης
Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αυτό βοηθά τα μπισκότα να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
Βήμα 7: Προθέρμανση Φούρνου
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (350°F) και στρώστε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 8: Σχηματισμός Μπισκότων
Αφού περάσει ο χρόνος, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή παλάμη, σχηματίστε μικρές μπάλες ζύμης και τοποθετήστε τις στα ταψιά, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους.
Βήμα 9: Ψήσιμο
Ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, μέχρι να είναι σταθερά στους γύρω και να δείχνουν ελαφρώς υγρά στο κέντρο.
Βήμα 10: Ψύξη
Αφού βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 11: Διακόσμηση
Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να προσθέσετε βανίλια για τη διακόσμηση.
Συμπέρασμα
Συγχαρητήρια! Τώρα έχετε φτιάξει υπέροχα Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα. Ιδανικά για να τα σερβίρετε σε γιορτές ή να τα προσφέρετε ως δώρο στους αγαπημένους σας. Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές!
Το άρθρο συντάχθηκε με τη βοήθεια του GretAi
Πηγή: HadNews.com/gr
🙂 Ilia Mare Club