Δίπλες Τραγανές και Μελωμένες όπως στην Πελοπόννησο

Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που συναντάμε κυρίως στα πανηγύρια και τις γιορτές της Πελοποννήσου. Είναι τραγανές, μελωμένες και έχουν μοναδική γεύση! Ας δούμε πώς μπορούμε να τις φτιάξουμε στο σπίτι.

Υλικά:

Για τη Ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη βανίλια ή ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)

Για το Μέλι Τοποθέτησης:

  • 250 γρ. μέλι
  • 100 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
  • Κανέλα (κατά βούληση)
  • Σας προτείνουμε να έχετε και παραπάνω καρύδια για πασπάλισμα.

Για το Τηγάνισμα:

  • Ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο) για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά.
  3. Ρίξτε το μείγμα των υγρών στη μέση του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
  4. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο γάλα. Αν είναι πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, καλύπτοντάς την με μια πετσέτα.

Βήμα 2: Κόβουμε και Ανοίγουμε τη ζύμη

  1. Χωρίστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες (περίπου όσο ένα μανταρίνι).
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε κάθε μπαλίτσα σε λεπτό φύλλο (2-3 χιλιοστά). Βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφο.

Βήμα 3: Τηγάνισμα

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Κόψτε το κάθε φύλλο σε λωρίδες (περίπου 5-6 εκ. πλάτος).
  3. Τηγανίστε κάθε λωρίδα μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τις και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 4: Μελωμένος Σερβίρισμα

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ρευστό.
  2. Βουτήξτε τις τηγανισμένες λωρίδες στο μέλι και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά.
  3. Τοποθετήστε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.

Βήμα 5: Σερβίρισμα

  1. Αφήστε τις δίπλες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.
  2. Σερβίρετε με επιπλέον καρύδια και μέλι αν επιθυμείτε.

Αυτές είναι οι παραδοσιακές δίπλες που θα φτιάξετε και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Καλή απόλαυση!

Το άρθρο συντάχθηκε με τη βοήθεια του GretAi 
Πηγή: HadNews.com/gr

🙂 Ilia Mare Club

Ελάτε στην παρέα μας και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις έως 30% για τα μέλη μας!