Κουνέλι γεμιστό με τυριά στη λαδόκολα
Υλικά
Για το κουνέλι γεμιστό:
- 1 κουνέλι (περίπου 1.5 – 2 kg)
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ. κασέρι (ή γραβιέρα) τριμμένο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Για τη λαδόκολα:
- 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολας
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προετοιμασία του κουνελιού
- Πρώτα, πλύνετε το κουνέλι και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
- Κόψτε το κουνέλι στα τέσσερα μέρη (μπούτι, στέρνα και μπροστινά πόδια) αν δεν είναι ήδη κομμένο.
Βήμα 2: Ετοιμασία της γέμισης
- Σε ένα μπολ, προσθέστε τη φέτα, το κασέρι, το τυρί κρέμα και τα αυγά.
- Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα τυριά.
- Προσθέστε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3: Γέμισμα του κουνελιού
- Τοποθετήστε τη γέμιση μέσα στην κοιλιά του κουνελιού. Βεβαιωθείτε ότι η γέμιση είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη.
- Κλείστε την κοιλιά του κουνελιού με οδοντογλυφίδες ή ραφήστε ελαφρά με σπάγκο για να μην βγει η γέμιση.
Βήμα 4: Προετοιμασία της λαδόκολας
- Κόψτε τα κομμάτια λαδόκολας σε μέγεθος 50×50 εκ. για να τυλιχτεί το κουνέλι.
- Λαδώστε ελαφρώς την επιφάνεια της λαδόκολας με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 5: Ψήσιμο
- Τοποθετήστε το γέμιστο κουνέλι στο κέντρο της λαδόκολας.
- Διπλώστε τις άκρες της λαδόκολας πάνω από το κουνέλι, δημιουργώντας μια σφραγισμένη προσθήκη.
- Τοποθετήστε τη γεμιστή λαδόκολα σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1.5-2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού.
Βήμα 6: Σερβίρισμα
- Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το κουνέλι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Ξετυλίξτε προσεκτικά τη λαδόκολα και σερβίρετε το κουνέλι γεμιστό σε φέτες, συνοδευμένο με σαλάτα ή πατάτες φούρνου.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή και οι εικόνες δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του GretAi
Πηγή: HadNews.com/gr
🙂 Ilia Mare Club